Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.

 
Βόρειοι Σποράδες

Θέση περιεχομένου: | Αρχική Σελίδα > Νομός Μαγνησίας > Βόρειοι Σποράδες > Άρθρα |


Σκόπελος. Πυκνά δάση και το γαλάζιο της Θάλασσας.
πυκνά δάση και το γαλάζιο της Θάλασσας

Η Σκόπελος είναι το πιο πράσινο νησί στην Ελλάδα. Εδώ, όπου το πράσινο των πεύκων και των πυκνών δασών σμίγει με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού δημιουργώντας μία εικόνα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, θα συναντήσετε τον εαυτό σας σε μια ειδυλιακή γή, σε ένα μικρό παράδεισο στην καρδιά της Ελλάδας.

Το νησί της Σκοπέλου χαρακτηρίζεται απο τα πυκνά δάση και το γαλάζιο της Θάλασσας γι'αυτο και στις 5/7/97 ανακυρήχθηκε επίσημα ώς "πράσινο και γαλάζιο νησί" απο τον διεθνή οργανισμό Βιοπολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό οτι το μεγαλύτερο κομμάτι της έκτασης του νησιού καλύπτεται απο παρθένο πευκοδάσος. Ενα δάσος που όταν επισκεφτείτε τη Σκόπελο θα χρειαστεί και τη δική σας αγάπη, φροντίδα και προσοχή για να παραμείνει όπως είναι.

Η πόλη της Σκοπέλου επίσης με προεδρικό διάταγμα έχει χαρακτηριστεί ώς παραδοσιακός οικισμός (19/10/78 προεδρικό διάταγμα 594 , 13-11/78).

Γεωγραφικά η Σκόπελος είναι ένα Αιγαιοπελαγίτικο νησί (κεντρικά - βορειοδυτικά του Αιγαίου), Ανατολικά απο το Πήλιο και βόρεια της Εύβοιας. Εχει πλούσια σε εντάσεις ακτογραμμή με περίμετρο 67 χιλιόμετρα, έκταση 95.8 τ.χ , μέγιστο μήκος 17 χιλιόμετρα και πλάτος 8 χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 5.700 μόνιμοι κάτοικοι, ενώ παράλληλα είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί των Βορείων Σποράδων (μετά την Σκύρο).

Το νησί ανήκει στον Νομό Μαγνησίας, και αποτελεί ένα δήμο, τον δήμο Σκοπέλου.

Η πόλη της Σκοπέλου έχει 4.000 κατοίκους.

Στο νησί υπάρχουν επίσης τρία ακόμη χωριά (θα τα γνωρίσουμε αναλυτικά στο τμήμα της σελίδας για τα αξιοθέατα):

  • Η Γλώσσα (1300 κατοίκους) με το Λουτράκι (το δεύτερο λιμάνι του νησιού επίνειο της Γλώσσας) και το Αθέατο.
  • Το Κλήμα (50 κατοίκους)
  • Το Ελιος (350 κατοίκους)

Στη Σκόπελο θα βρειτε, μερικές από τις ωραιότερες Αιγαιοπελαγίτικες παραλίες. Αν φθάσετε στο νησί με σκάφος ή νοικιάσετε βάρκα θα έχετε την τύχη να κολυμπήσετε σε υπέροχες ερημικές παραλίες ενώ με αυτοκίνητο, μηχανάκι ή το λεωφορείο που κάνει συνεχώς δρομολόγια μεταξύ Σκοπέλου και Γλώσσας θα βρεθείτε στην απέραντη Μηλιά, τις μικρούλες Αντρίνες, στην μοναδική Καστάνη, το Χόβολο, το Λιμνονάρι, τον Στάφυλο και το Βελανιό, μία απο τις ομορφότερες παραλίες του νησιού που εξακολουθεί να συγκεντρώνει τους αμετανόητους γυμνιστές και όσους αντέχουν το περπάτημα. Στον μοναδικό Πάνορμο το μπάνιο το σούρουπο είναι μια αξέχαστη εμπειρία αφού λες πως κολυμπάς μέσα σε ένα ποτάμι με χρυσά νερά καθώς ο ήλιος χάνεται στο βάθος του ορίζοντα.

Πηγή: http://www.skopelosweb.gr


 

Πηγή : Διεύθυνση Τουριστικής Ανάπτυξης
Σχετικές Πληροφορίες

Ημερομηνία Ενημέρωσης: Θεματική Ενότητα:
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 Τουριστικές Πληροφορίες
Συνημμένα Αρχεία
 
 
 
 

ο Σχεδιασμός και η Ανάπτυξη του δικτυακού τόπου έγινε απο την Computer Life