Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας
 
 
 
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
 
ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
PHOTO GALLERY
ΕΚΛΟΓΕΣ

» Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) Ν.Μαγνησίας

» Σύστημα απεικόνισης γεωγραφικών δεδομένων  Ν.Μαγνησίας

 

Ενημέρωση για την ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Θέλουμε να ξέρουμε. Τα παράπονα... στον Νομάρχη...
Δυναμικοί Χάρτες Βόλου, Μαγνησίας.
Links, Σύνδεσμοι, Δεσμοί.
Παπατόλιας Απόστολος Νομάρχης Μαγνησίας
Μήνυμα Νομάρχη κ. Απόστολου Παπατόλια προς Απόδημους Μάγνητες
"Κοινόν των Μαγνήτων" - Μήνυμα Νομάρχη κ. Απόστολου Παπατόλια προς Απόδημους Μάγνητες

Βόλος, 21 Ιουνίου 2007
Προς
τους εκτός Μαγνησίας Απόδημους Μάγνητες

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
Σας στέλνω θερμούς χαιρετισμούς από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Μαγνησία.
Είναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ επίσημα μαζί σας από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Να γνωρίζετε όμως, ότι η νέα Νομαρχιακή Αρχή έχει θέσει στις άμεσες προτεραιότητές της την καλλιέργεια και την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της με τους Απόδημους Μάγνητες και την ενίσχυση τους, με όλα τα μέσα που διαθέτει.
Σε πρώτη φάση οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται α) στην καταγραφή των Αποδήμων Μαγνήτων, εντός και εκτός της Ελλάδας, και β) στην ένταξή τους στο Σωματείο «Το Κοινόν των Μαγνήτων».
Το «Κοινόν των Μαγνήτων» πιστεύουμε ότι είναι ένα σπουδαίο δημοκρατικό όργανο συσπείρωσης, ενεργοποίησης και χειραφέτησης του Απόδημου στοιχείου της Μαγνησίας. Δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας, δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους Μάγνητες του Εσωτερικού και σε εκείνους που ζουν και δημιουργούν στην Αλλοδαπή. Παρότι το καταστατικό του εγκρίθηκε το 2002, σύμφωνα με όσα συναποφασίστηκαν κατά το Α' Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Μαγνήτων, δυστυχώς, το τόσο σπουδαίο στη φιλοσοφία του σωματείο, έχει μείνει τα προηγούμενα χρόνια ανενεργό. Μέσα στις προθέσεις μας είναι να του δώσουμε οντότητα και δυναμική, να το καταστήσουμε ένα όργανο εναργές, αξιόπιστο και αποτελεσματικό.
Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να επιτελέσει τους σκοπούς του το «Κοινόν των Μαγνήτων», είναι η ενεργός συμμετοχή του συνόλου των Αποδήμων που έλκουν την καταγωγή τους από τη Μαγνησία. Αποτελεί υπόθεση όλων μας η ανάδειξή του σε πόλο γύρω από τον οποίο θα στραφούν τα ενδιαφέροντα, οι δραστηριότητες και τα δίκαια των Μαγνήτων σ' όλο τον κόσμο.
Καλούμε όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές μας που κατοικούν εκτός Μαγνησίας να γίνουν μέλη του «Κοινού των Μαγνήτων» και να λάβουν μέρος στην πρώτη πανηγυρική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου του 2008, στο Βόλο. Εως τότε από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας θα αναπτύσσονται διάφορες δράσεις προσανατολισμένες στην ανάδειξη και στην εξυπηρέτηση των θεμάτων Αποδημίας., για τις οποίες θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα και ζητάμε τη συνεργασία και τη συμμετοχή σας.
Περιμένουμε να έχουμε σύντομα επαφή και εκ του σύνεγγυς και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.
Ο Νομάρχης

Απόστολος Παπατόλιας

 

Δικτυακός τόπος του κου Παπατόλια Απόστολου, Νομάρχη Μαγνησίας. 


 

Πηγή : Νομάρχης
Σχετικές Πληροφορίες

Ημερομηνία Ενημέρωσης: Θεματική Ενότητα:
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2007 Νομάρχης
Συνημμένα Αρχεία